pötkötän viimestä iltaa avomuotojaksolla kartanon hotellissa. takana muutaman päivän luennot joilla oon vähän vaihtelevasti jaksanu olla aktiivinen. ne on käytännössä ollu samojen vanhojen asioiden toistoa. lisäks kun meitä on niin vähän (noin puolet alkuperäsestä porukasta puuttuu), en ainakaan ite keksi itestäni enää mitään uutta kerrottavaa. tuntuu melko turhalta sit edes vaivautua avaamaan suutaan muulloin kuin silloin, kun luennoitsija kysyy jotain suoraan. keskustelut ei tunnu kovin antoisilta ku ollaan jo tosiaan käyty läpi about kaikki asiamme moneen kertaan.

huominen pitäis vielä täällä viettää koulutuksessa. just nyt olisin paljon mieluummin omassa sängyssäni. oikeestaan tän koko viikon oisin muutenkin suosiolla ottanu etänä tai välijaksona, koska maanantaina alkaa jo seuraava työharjottelu! oon ihan tajuttoman väsyny fyysisesti ja psyykkisesti. annoin tästä palautetta ohjaajille - tuntuu liian raskaalta hypätä peräjälkeen uuvuksissa kaikkialle. meillä ei oo edes omaohjaajan tai lääkärin kanssa mitään tsekkauksia tällä kertaa täällä. olisin halunnu vaikka lääkärille jutella siitä että mun kuukautiset on jääny pois ja masennus uusiutunu. en oo todellakaan vielä palautunu seittemän viikon harkasta, jonka kaks viimestä viikkoa oli aikamoista väkisinvääntöö, ja kaks vikaa päivää sen ajatuksen kylllästämiä, etten enää jaksa päivääkään, tuntiakaan.

359.jpg

noh, se hyvä juttu seuraavassa harkkajaksossa on, huolimatta siitä että se alkaa käytännössä ihan heti, että sen suoritan enimmäkseen etänä. mun työtehtävät on myös melko vapaita ja luovia (kuva- ja tekstisisällön tuottamista). jospa siinä ohessa kykenis vähän palautumaan ja rentoutumaan. ja yks haave mulla myös on: kun ei tarvii enää päivittäin lähtee työmatkalle ja ihmisten pariin, toivon, et jaksaisin maalata taas jotain uutta. nää kuvat joita tänne laitan on kaikki yksityiskohtia vanhoista maalauksista.

päivän oikeesti valoisat ajat on kyllä tosi lyhyet ja harvat ja pimeys vaan tiivistyy vielä ennen talvipäivän seisausta, mut ehkä maalaaminen itsessään tois elämään yleisesti lisää valoa. saatiin tänään kurssilla myös yks laajempi kotitehtävä loppuvuodeks, ja mä toteutan sen maalauksena tai kollaasina.