näinpä sitten unta pilvenpoltosta. rakas äitini (tää on haukkumasana) hankki sitä mulle ja sanoi: 

- kun se tulee multa, ja poltat mun seurassa, tiedät, että oot turvassa.

mitään ei tapahtunut. imin sätkää kuin siitä löytyis vastaus kaikkeen eriskummalliseen tässä maailmassa, mutta ei se noussu päähän mitenkään. valve-elämässähän en oo koskaan edes kokeillu, enkä usko että tuunkaan kokeilemaan. etenkään nyt kun mulla on niin paljon neurologisia ongelmia. välillä uuvuttaa tosi pahasti kuunnella vaikkapa duunissa tai muussa lähipiirissä pilvenpolton puolustelua ja jopa suosittelua. mikäs siinä, jos se jollekin sopii, mutta ei jaksais kymmeniä kertoja toistella, että ei kiinnosta edelleenkään. joten rakas äitini, jättäisitkö sinäkin mut rauhaan siellä unihommissa.

luen myös oksasta, ja on se lehmät jonninjoutava nytkin. valmispastaa; tyhjiä kaloreita hienolla nimellä, mutta onpahan jotakin vätkytettävää.

anteeksi.

kohta alkaa vesisade, ja se voimistunee pitkin viikonloppua. tulee ehkä jopa räntää, lunta. siitä iloitsen, että todennäkösesti pieni sadekausi tekee hyvää katu- ja siitepölystä kärsiville, ja luonto kiittää. sen jälkeen alkaa kaikki versoa kunnolla. puissa ja pensaissa, ainakin tuomissa ja mustaherukoissa on jo hienot silmut, ryppyiset kohta auki rävähtävät lehdenalut. ollaan kylvetty erilaisia kesäkukkia tohon takapihan rinteeseen, koska halutaan pelastaa pörriäisiä (ja muutenkin se on ollu jotakin vailla). en malttais odottaa näkeväni, mitä kaikkea sieltä nousee, vai kuinka käy. heittelin tossa illan viiletessä vielä päivänkakkaran ja vaaleenpunasen malvikin siemeniä sinne sekaan, ja huomasin helminukkajäkkärän (rakastan sitä nimeä!) puskevan mullasta ihanina huopaisina nuppuina. kuunliljat ja saniaisetkin virittelee mokkuloitaan kohti katsojaa kuin eksoottiset korallit.

kevät, mun lempivuodenaika. se on niin lyhyt ja heiveröinen kaistale epämääräisen talven ja ylipitkän kesän välissä. voisinpa pysäyttää sen just tähän hetkeen - kuin terttuseljan tumman violetit goottilehdet, kun en halua että ne muuttuu suuriksi ja vihreiksi ja tavallisiksi ja alkaa tehdä tylsiä punaisia marjoja - se on nyt täydellinen.