on kirjoja, jotka vie mukanaan koska ne on niin oivaltavia ja herättää hyviä assosiaatioita, ja kirjoja, jotka vie mukanaan koska ne on niin mielenkiintosia aiheeltaan. ja sit on kirjoja, joita ei millään jaksais suorittaa, vaan niiden sijaan tylsistynyt lukija käy lainaamassa jo uusia odottamaan.

sorvasin äsken vihdoin mazzarellan ainoat todelliset asiat pois päiväjärjestyksestä. loppua kohden melkein jokainen kappale alkoi näin: "[teemme asian x], avomieheni ja minä, ja [...]".

en halunnu lukea kirjaa avomiehestä. en arvannu että avomies on mazzarellalle ainoa todellinen asia. jos palaan vielä joskus kyseiseen kirjailijaan, kaivan jostain sen nuoruuden tuotantoa. oon saanu tässä kohtaa tarpeekseni seittemänkymppisten yhteiselon kuvauksista.

semmosta ihmistä on livenäkin tosi raskasta kuunnella joka puhuu jatkuvasti muodossa "me", ikäänku olisit ulkopuolinen. joillain on tapana puhua parisuhteestaan koko ajan, ja se on ehkä jopa vähän epäkohteliasta sillon, kun on tarkotus viettää aikaa jonkun tähän parisuhteeseen kuulumattoman kanssa. ehkä siinä syy miks toi oli niin meh, kuten aurinkokissan vuosi.

nyt en odota vähään aikaan kirjallisuudelta sen kummempia assosiaatioita vaan pelkkää (kylmää) asiaa. mulla on kuus lukua jäljellä britttiläisen oikeuspatologin muistelmia, ja sen oheen lainasin muuta kevyttä kesäkamaa: juutalaisen patologin muistelmat auschwitzissä mengelen kanssa työskentelystä sekä FBI-agentin kirja profiloinnista ja kuulustelutekniikoista uran varrelta. eeva kilven kuolinsiivous haluaa edelleen pakoilla mua. katoin kotona netistä että se olis hyllyssä, mut en löytäny. voi toki olla et työpäivän jälkeen aivovammasen pää oli niin sohjoa etten yksinkertasesti vaan nähny sitä vaikka kuinka töllötin selkämyksiä. ei olis eka kerta.

jätin kukkanaiselle töihin kortin jossa kerroin et oli tosi kiva tutustua ja tuntu että jutut jäi ihan kesken, joten mulle saa laittaa viestillä kuulumisia jos siltä tuntuu. se laittoikin eilen illalla ja kertoi ilahtuneensa kovasti.

mieleni on heikko. ostin taas niitä herkkudonitseja.